İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Türk Mermer Maden Vakfı Marmara Adası’nda Sektör temsilcileri ile buluştu. Dünyanın en büyük ikinci mermer rezervine sahip Marmara Adası’nda düzenlenen istişare toplantısında konuşan Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, Hedef: 1 Milyon Metrekare Orman sloganıyla başlattıkları ağaçlandırma projesiyle ile ilgili bilgi verdi. Projenin amacının madencilikle çevreciliğin birlikte çalışması gerektiğini vurgulamak ve madenciler ile çevrecilerin birbirlerini anlayarak yaşamalarının hatta önlerine çıkacak problemleri birlikte çözmek olduğunu anlatan Ersoy Erol “Doğanın bize sunduğu yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak ve istihdam sağlamak adına zorunlu olarak yapılan tahribatın gönüllü olarak telafi etmeye çalışıyoruz. Bu proje ocak sahalarının çevresinde yaşayanlara ve doğaya olan şükran borcumuzun bir nebze de olsa göstergesidir” şeklinde konuştu. Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol konuşmasında Ocak sahalarını yeniden yaşanabilir alanlara dönüştürmeyi hedefleyen proje kapsamında Marmara Adası’nda ağaçlandırma faaliyetlerine bir an evvel başlayacaklarını da söyledi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıya Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da katıldı.

Ayrıca düzenlenen istişare toplantısında MARMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dinçer İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu’na ve TMMV Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol’a Sektöre ve bölgelerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.