Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol güven tazeledi

Türkiye’nin ihracatında önemli yer tutan Türk doğal taş ve madenlerinin ihracatını ve kullanımını uluslararası pazarlarda artırmaya yönelik çalışmalar yapan Türk Mermer Maden Vakfı, Olağanüstü Kurultay’a gitti. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol’un yeniden başkan seçildiği kongrede yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Kurultayın ardından açıklama yapan Ersoy Erol, vakfın tüm üyelerine kendilerine verdiği destek için teşekkür etti. Sektörün çatı organizasyonu olarak işveren ve çalışanlar arasında köprü görmeye devam edeceklerini belirten Erol, gelecek dönemde Türk doğal taş ve madenlerinin ihracatını ve kullanımını uluslararası pazarlarda artırmaya yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

ÖNCÜLÜĞÜMÜZÜ SÜRDÜRECEĞİZ

Erol, ülkemizin çeşitli yaptırımlarla tehdit edildiği dönemde ihracat olanaklarını çeşitlendirmek için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Erol şöyle devam etti: “Ekonomisiyle büyüyen sektörümüz öncü bir görev üstlenmiştir. Şimdi ürünlerimizin katma değerini yükseltmek ve çeşitlendirmek için çalışmak durumundayız. Türk doğal taş ve mermerini dünyanın dört bir yanında tanıtmaya devam edeceğiz. Bunun için fuarlar kaçırılmaz fırsat. Sektörün tüm fuarlarına, Türk madencilerin en güçlü şekilde katılımı için çalışacağız.”

YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Madencilerin karşılaştıkları hukuki problemlerin çözümünde öncü rol üstlenmeye devam edeceklerini kaydeden Erol, “Haksız bir biçimde sektörümüzün üzerine yapışan ‘çevre düşmanı’ imajını yıkmaya hem de ağaçlandırma gibi projelerimizle kendimizi halka daha iyi anlatmaya çalışacağız” dedi. Erol, geçen dönem sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren vakfın, gelecek dönemde de yeni projeleri hayata geçireceğinin müjdesini verdi.

Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu

Ersoy Erol