2017 Türk Doğal Taşları Yılı 2017-11-12T18:25:23+00:00

Project Description

ULUSLARARASI HAREKETLİLİK

Türk Doğal Taşları tanıtım seferberliği

2016’da 1.9 milyar dolarlık doğal taş ihracatı yapan mermer sektörü olarak 2017’yi “Türk Doğal Taşları Yılı” ilan etti. 40 milyon TL bütçe ile Türk doğal taşını dünyaya tanıtmaya hazırlanan sektörün öncülüğünü Türk Mermer Vakfı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yapıyor.

VAKIF-MIA İŞBİRLİĞİ BÜYÜYECEK

Dünyanın en büyük doğaltaş örgütlerinden Amerikan Mermer Enstitüsü (MIA) ile fuarda bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Türk Mermer Vakfı Başkanı ve Soylu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, “Toplantımızda MIA ile farklı konularda işbirliklerimizi konuştuk. Doğal taş pazarlaması konusunda çalışmalarımızı yapıp, anlaşabileceğimiz noktalarda birlikte hareket edeceğiz. 2017 yılı için kapsamlı bir birliktelik ve fuar ile eşzamanlı Kuzey Amerika’da en iyi Türk doğal taş kullanımı ödüllerini düzenleme konusunda yönetimlerinde görüşüp bize fikirler ile dönecekler” dedi.