İzmir Fuarı sektörümüz için kaçırılmayacak bir fırsat

Ülkemiz doğaltaşını dünyaya açan en önemli kapı konumundaki Uluslararası İzmir Marble Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı başladı. İzmir’de 24’üncüsü düzenlenen  ve dört gün boyunca sürecek olan fuara 35 ülke katılacak. Geçen yıl 104 ülkeden 50 bin 218 kişinin ziyaret ettiği Marble Fuarı’nda firmalar doğal taş çeşitleri, makine ve makine sarf malzemelerini sergileyecek.

Afganistan, Çin, Hindistan, İran ve Brezilya’nın milli katılım sağladığı fuarda yabancı katılımcı sayısı 220, yerli firma sayısı ise 923.  Çeşitli etkinliklerin yapıldığı fuarda 23’üncü Marble’da ilk defa gerçekleştirilen ‘Sektör Sohbetleri’ de bu sene ‘Mimarlar Buluşması’ çatısı altında yer aldı.

Marble Fuarı’nın dünyanın en büyük üç fuarı arasında yer aldığının altını çizen Türk Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol  “Dünyanın en büyük doğal taş fuarlarından biri olan ve 50 binin üzerinde katılımcı ile binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uluslararası İzmir Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Marble her geçen gün büyümeye devam ediyor. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının buluşma noktası olan liman kenti İzmir’de, dünya genelinden binlerce sektör profesyonelini buluşturan fuar; ülkemiz mermerini dünyaya tanıtmanın yanında bizlere eksiklerimizi görmek için fırsat da sunuyor. İzmir Fuarı başta olmak üzere tüm fuarlar Türk mermerini dünyaya pazarlamak için çok önemli fırsat sunuyor” diye konuştu.

2018-03-28T12:37:12+00:00 28 Mart 2018|Categories: Genel|