Mütevelli Heyet Başkanımız 2017-12-30T17:02:33+00:00

Türk Mermer Maden Vakfı Mütevelli Heyet Başkanımız

Değerli meslektaşlarım,

Dünyanın en güzel mermerleri, doğal taşları ülkemiz topraklarında bulunuyor. Bu güzel malzemeyi yeteri kadar dünyadaki diğer kullanıcılara iletemediğimiz de bir gerçek. Bunu ben söylemiyorum, bunu dünya ihracat rakamları gösteriyor. 20 milyar dolar civarında doğal taş ihracatı var. Türkiye, bunun yüzde 8-9’unu yapabiliyor. Peki sürekli övündüğümüz yüzlerce çeşit ve yüzde 30’a yakın rezerv bizde ise biz neden bu ihracat rakamını 4 milyar-6 milyar dolarlara çıkartamıyoruz. TÜRK MERMER MADEN VAKFI olarak ihracatımızı artırmak için dünya çapında seferberlik ilan ediyor ve sizleri de bunu desteklemeye çağırıyoruz.

Saygılarımla

Türk Mermer Maden Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı