Hakkımızda 2017-12-30T17:02:07+00:00

Hakkımızda

Türkiye ekonomisine önemli oranda katma değer sunan mermer, maden ve doğal taş işletmeciliği ile ticaretine katkı sağlamayı amaçlayan Türk Mermer Maden Vakfı, 2010 kurularak faaliyetlerine başladı.

Türkiye’nin ihracatında önemli yer tutan Türk doğal taş ve madenlerinin ihracatını ve kullanımını uluslararası pazarlarda artırmaya yönelik çalışmalar yapan Türk Mermer Maden Vakfı, sektörün çatı organizasyonu olarak işveren ve çalışanlarla ilgili tüm destek süreçlerinin içerisinde yer alıyor. Mermer ve maden sektöründe faaliyet gösteren firmaların araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek olmayı ve geliştirilen projelerin Avrupa Birliği mevzuatı ve uluslararası düzenlemelerle uyumunu sağlamayı da hedefleyen vakfımız, sektör paydaşlarına yurt içi ve yurt dışı tehditler, fırsatlar, yeni teknolojiler ile yeni fikirler konusunda eğitimler vererek, sektörün gelişimine yön veriyor.